Kukorica-krémleves

2010.07.07. 21:29 - gasztrogirl

Címkék: leves kukorica

Hozzávalók:
•    1 doboz kukorica
•    1 fej vöröshagyma
•    1-2 gerezd fokhagyma
•    petrezselyem
•    1 doboz főzőtejszín
•    1 dl tej
•    só
•    bors

Kevés olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk,  majd hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk borsozzuk és fokhagymát fokhagyma nyomóba beletesszük és úgy rakjuk a  bele levesbe.( Ha jó minőségű a dobozos kukorica, akkor a levét is hozzáönthetjük, mert így még finomabb lesz.) A petrezselymet összevágjuk és azt is hozzáadjuk , 1-2 szálat félretehetünk díszítésnek. Ezeket pár percig pároljuk fedő alatt, majd kb. 1- 1,5 l vízzel felöntjük. Fedő alatt 15-20 percig főzzük, majd  hozzáöntjük a tejet és a tejszínt és összeforraljuk.  
A levest úgy is készíthetjük, hogy a  15-20 perc főzés után a  levest összeturmixoljuk , átszűrjük  és  ezután forraljuk össze a tejjel és a tejszínnel.
Pirított kenyérkockákkal tálaljuk, és maradék petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat! 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr512137020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása