Hozzávalók (2 főre):
• 4 db csirkecomb
• 2 dl köles
• 4-5 db közepes burgonya
• 2 fej lilahagyma
• 3-4 sárgarépa
• 2 újhagyma
• fokhagyma
• mandula
• olívaolaj
• mustár
• fahéj
• só
• bors
• ecet
Egy kevés olívaolajat , 1 ek. mustárt, 1 ek. ecetet kevés sót és borsot összekeverünk majd bedörzsöljük vele a jól megtisztított csirkecombokat. Fél órára betesszük a hűtőbe állni.
A zöldségeket (burgonya, sárgarépa, lilahagyma, újhagyma) megtisztítjuk és tetszés szerinti formára vágjuk.(a legjobb julienne-re vágni)
Serpenyőben nagyon kevés olívaolajat felforrósítunk ( kb. 2 bő evőkanál, mivel a pác már elve olajos) és a combok mindkét oldalát lepirítjuk. Kevés vizet öntünk alá és kb. 20 percig lefedve pároljuk majd a zöldségeket , durvára vágott mandulát, kevés sót és cukrot is hozzáadjuk és készre pároljuk.
A 2 dl kölest kétszer annyi, azaz 4dl vízben puhára főzzük. Sóval, kevés fokhagymával és fahéjjal ízesítjük. (A köles rizzsel is helyettesíthető.)
Kellemes főzőcskézést, jó étvágyat!