Mandulás csirkecomb párolt zöldségekkel, fahéjas kölessel

2010.07.06. 20:39 - gasztrogirl

Címkék: csirke zöldség mandula párolt köles

Hozzávalók (2 főre):
•    4 db csirkecomb
•    2 dl köles
•    4-5 db közepes burgonya
•    2 fej lilahagyma
•    3-4  sárgarépa
•    2 újhagyma
•    fokhagyma
•    mandula
•    olívaolaj
•    mustár
•    fahéj
•    só
•    bors
•    ecet
Egy kevés olívaolajat , 1 ek. mustárt, 1 ek. ecetet kevés sót és borsot  összekeverünk  majd  bedörzsöljük vele a jól megtisztított csirkecombokat. Fél órára betesszük a hűtőbe állni.

A zöldségeket (burgonya, sárgarépa, lilahagyma, újhagyma) megtisztítjuk és tetszés szerinti formára vágjuk.(a legjobb julienne-re  vágni)

Serpenyőben nagyon kevés olívaolajat felforrósítunk ( kb. 2 bő evőkanál, mivel a pác már elve olajos) és a combok mindkét oldalát lepirítjuk. Kevés vizet öntünk alá és kb. 20 percig lefedve pároljuk majd a zöldségeket , durvára vágott mandulát, kevés sót és cukrot is hozzáadjuk és készre pároljuk.

 A 2 dl kölest kétszer annyi, azaz 4dl vízben puhára főzzük. Sóval, kevés fokhagymával és fahéjjal ízesítjük. (A köles rizzsel is helyettesíthető.)



Kellemes főzőcskézést, jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr102134146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása