Párolt tengeri halfilé friss vegyes salátával

2010.08.25. 19:49 - gasztrogirl

Címkék: saláta hal


Hozzávalók a salátához:

•    1 fej saláta (lehet fejes, jégsaláta vagy akár ruccola is)
•    1-2 db paradicsom
•    1-2 szál póréhagyma    
•    1 doboz kukorica
•    balzsamecet (ha csak bor vagy almaecetünk van az is tökéletes)
•    olivaolaj
•    citrom

Aki szeretné még érdekesebbé tenni, tehet bele avokádót vagy uborkát is.
Az elkészítés természetesen nagyon egyszerű: a zöldségeket  megmossuk összevágjuk, majd meglocsoljuk egy kis olivaolajjal , balzsamecettel és fél citrom levével.

Hozzávalók a halhoz:

A tengeri hal a jó választás a salátákhoz. Bár a fagyasztott változat nem olyan mint a friss, de ma már elég sok helyen található jó minőségű mirelit tengeri hal.
A hal fűszerezése teljesen egyéni, az én változatomat sóval és egy kis szójaszósszal ízesítettem, de jó lehet bármilyen, halhoz illő fűszer, fűszerkeverék. A halat kiengedjük ,megsózzuk és rárakunk nem túl sok szójaszószt. Kevés  olívaolajt hevítünk, a hal mindkét oldalát megpirítjuk, majd kevés vizet öntünk alá és lefedjük. Maximum 15 percig kell párolni, mivel nagyon hamar megfő.

Az étel egy könnyű vacsora egésze vagy akár az ebéd főfogása lehet! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztrogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr932247567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása