Hozzávalók:
• 1 doboz kukorica
• 1 fej vöröshagyma
• 1-2 gerezd fokhagyma
• petrezselyem
• 1 doboz főzőtejszín
• 1 dl tej
• só
• bors
Kevés olajon a kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kukoricát, sózzuk borsozzuk és fokhagymát fokhagyma nyomóba beletesszük és úgy rakjuk a bele levesbe.( Ha jó minőségű a dobozos kukorica, akkor a levét is hozzáönthetjük, mert így még finomabb lesz.) A petrezselymet összevágjuk és azt is hozzáadjuk , 1-2 szálat félretehetünk díszítésnek. Ezeket pár percig pároljuk fedő alatt, majd kb. 1- 1,5 l vízzel felöntjük. Fedő alatt 15-20 percig főzzük, majd hozzáöntjük a tejet és a tejszínt és összeforraljuk.
A levest úgy is készíthetjük, hogy a 15-20 perc főzés után a levest összeturmixoljuk , átszűrjük és ezután forraljuk össze a tejjel és a tejszínnel.
Pirított kenyérkockákkal tálaljuk, és maradék petrezselyemmel díszítjük.
Jó étvágyat!
Kukorica-krémleves
2010.07.07. 21:29 - gasztrogirl
Címkék: leves kukorica
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztrogirl.blog.hu/api/trackback/id/tr462137020
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.